Nieuwe lesjaar is van start!

posted in: laatste nieuws, nieuws | 0

Het nieuwe lesjaar is inmiddels van start gegaan. Naast de al bestaande activiteiten zijn er ook weer nieuwe activiteiten op het programma bijgekomen.

Op de donderdagavond start, zodra er voldoende inschrijvingen zijn, de pas afgestudeerde kunstenaar Ferenc Erdok met de les ‘Het hedendaags naakt’. Bij NoorderAteliers is er weliswaar al aanbod in lessen en sessies met model, maar Ferenc zal in deze lessen met een meer hedendaagse aanpak met de groep aan het werk gaan. Er wordt geëxperimenteerd met licht en kleur, en met het bouwen van een composities. Kijk voor meer info op de pagina ‘Het hedendaags naakt’

Ferenc Erdok


Op de donderdagochtend is er de Portretles , dit seizoen echter met Joyce Eykhout als de vaste docent, momenteel vervangen door Ad Kempers.
Annelies geeft zoals eerder les op de maandagavond-ateliergroep, binnen de PortretAtelierclusters op de dinsdag (afgewisseld met Ruben Postema), en daarnaast samen met Joyce Eijkhout en Ad Kempers op de Portretschool (op maandag en woensdag), en bij het modeltekenen op de vrijdagochtend. Ook is het mogelijk bij Annelies individuele kunstcoaching te krijgen.

Op de dinsdag van 9:30 tot 14:00 uur is het wekelijkse PortretAtelier, waar in clusters van 4 lesdagen steeds een andere kunstenaar behandeld wordt. Het PortretAtelier is beurtelings onder leiding van Ruben Postema en Annelies Middel.
Elke maand staat er een andere kunstenaar of werkwijze centraal, waar de les op gestoeld is. Er komt een stukje kunstgeschiedenis bij kijken en altijd is er de koppeling naar de praktijk, door bijvoorbeeld met eenzelfde techniek te gaan werken of met een soortgelijke opstelling van de modellen.

Ad Kempers, Joyce Eykhout, Greetje Teerink en Annelies Middel zullen in het 2e jaar van de Portretschool acte de presence geven.
Opgeven voor de Portretschool kan ook al, deze start september 2023.
Tot die tijd is er mogelijkheid om te groeien bij de Portretles op donderdag of het PortretAtelier op de dinsdag!

Wil je beter worden in vorm en in de mensfiguur? Dan is de vrijdagochtend modeltekenles ideaal. Ook hier kun je meedoen met een knipkaart, en geldt dat het doorgaat bij voldoende deelnemers, uiterlijk een week van tevoren opgeven. Voor de modellessen is een knipkaart te koop, voor 5 of 10 keer.

Ook is er weer de mogelijkheid om zelfstandig model te tekenen/schilderen.
Dit zijn de onbegeleide sessies op woensdag- en vrijdagmiddag. Je dient je wel uiterlijk een week tevoren op te geven, en het gaat door bij voldoende deelnemers. Hiervoor kun je een knipkaart kopen, te verkrijgen voor 5 of 10 keer.

Ook voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er op donderdagmiddag KinderAteliers!
Onder leiding van Frieda de Witte leer je van alles over tekenen en schilderen. Dus hou je veel van tekenen en schilderen en wil je nog veel meer leren? Kom dan meedoen! Zodra er voldoende deelnemers zijn gaan we van start.

We hopen jullie in een van onze dagdelen te mogen verwelkomen en iedereen ook dit jaar weer te mogen inspireren, en te helpen groeien in ieders werkproces!
Geef je dus snel op voor de les(sen) van je voorkeur.

modelsessie – Fotografie: Lesanka Honigh
anatomie binnen de portretles. Fotografie: Antrude Oudman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *