In het weekprogramma is ruimte voor eigen werk en voor portret en modeltekenen en -schilderen. In de lessen nemen individuele begeleiding en reflectie een belangrijke plaats in. Instromen in de lessen kan gedurende het hele jaar, het Ateliercurriculum en de Portretschool uitgezonderd.
Ook kan er zelfstandig gewerkt worden en zijn er steeds meer kunstenaars en kunstdocenten die hun vaardigheden op peil houden in bijeenkomsten waarin er naar model gewerkt wordt.

 

Het Ateliercurriculum, start september 2023

Maandag en woensdag van 9:15 – 13:15

 

De Portretschool, start februari 2024

Maandag en woensdag van 13:30 – 17:30

 

Lezing in combinatie met een schildersessie of workshop

vrijdag / zaterdag 

 

Onbegeleide modelsessies 

dinsdag, woensdag, vrijdag

 

Eigen werk werkplaats en les ateliergroep 
o.l.v. Annelies Middel en gastdocenten

Word je lid van de Ateliergroep, dan kun je zowel op de maandagavond als op de dinsdagochtend komen, naar gelang je voorkeur. Heb je behoefte aan meer feedback en input, dan is de dinsdagochtend perfect, en wil je regelmatig in rust maar wel in een fijne groep door kunnen werken, dan kom je op de maandagavond. Je richt het in zoals het op dat moment het beste bij jou past. 

Maandagavond 19:00-22:00 uur

De maandagavond is een eigen werk werkplaats. Er wordt door de schilders zelfstandig gewerkt, met een individuele startbespreking door Annelies Middel, afgewisseld met lessen door verschillende gastdocenten.

Dinsdagochtend 09:30-12:30 uur

Op dinsdagochtend geeft Annelies Middel les en begeleidt het eigen werk gedurende de hele ochtend.

 

Portrettekenen en -schilderen
o.l.v. Joyce Eijkhout, Ad Kempers

Donderdag 9:30-12:30 uur

In deze les wordt naar model gewerkt. Wat komt zoal aan bod: constructie van het hoofd, meten, anatomie, toon, kleur,  compositie, paletopbouw, techniek, schildertoets, en meer.
Er is aandacht voor de constructie van het hoofd, het vormgeven vanuit het licht en het donker, de kleur en het onderzoeken van andere manieren van kijken die je helpen bij het toewerken naar een eigen handschrift.
Enige schilderervaring is gewenst.

 

Modelschilderen ‘het hedendaags naakt’
o.l.v. Ferenc Erdok

Donderdag 19:00-22:00 uur

Op de donderdagavond start de pas afgestudeerde kunstenaar Ferenc Erdok met de les ‘Het hedendaags naakt’. Bij NoorderAteliers is er weliswaar ruim aanbod in lessen met model, maar Ferenc zal in deze lessen op een meer hedendaagse manier met de groep aan het werk gaan. Er wordt geëxperimenteerd met licht en kleur, en met het bouwen van een compositie. 
Van start vanaf 6 deelnemers

 

KinderAteliers
o.l.v. Frieda de Witte

Donderdag van 15:30 tot 17:30 uur

De KinderAteliers is een dagdeel speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar, die graag willen schilderen en meer willen leren over technieken, kunst, kleur en nog veel meer.

 

Model- en portretschilderen
o.l.v. Annelies Middel / gastdocent Ferenc Erdok

Vrijdag 9:30-12:30 uur

In deze les werken we naar levend model. De lesserie is bedoeld om te kunnen groeien in je schilderhandschrift, techniek en kleurgebruik. Er is aandacht voor anatomie, zowel in het tekenen als schilderen, er is aandacht voor proporties, schilderij-opbouw, compositie, toon en kleur.