De beeldend kunstenaars Chretien Goos en Annelies Middel startten in 2006 de NoorderAteliers, school voor schilderkunst. In 2012 ontwikkelden ze samen het eerste ateliercurriculum, waar zowel kunstenaars/docenten als studenten naast elkaar een tweejarig programma doorlopen om de klassieke waarden, die de basis vormen voor een goed schilderij of tekening, te versterken. Er zijn inmiddels vier lichtingen Ateliercurriculum geweest, de vijfde start in september 2023. Ook ontwikkelden we de tweejarige Portretschool, hiervan zijn nu 3 edities geweest. In september 2023 is de afsluitende tentoonstelling van de Portretschool II. Op z’n vroegst start de volgende Portretschool januari 2024.

Sinds 2019 wordt de NoorderAteliers gerund door Annelies Middel, Chretien heeft zijn lespraktijk in Deventer voortgezet.

De NoorderAteliers is een dynamisch atelier waar iedereen iets van zijn of haar gading vindt:
deeltijd atelier, modelsessies, schilderlessen, kunstcoaching en kortdurende opleidingen, zijnde het klassiek ateliercurriculum en de portretschool. Je kunt in feite je eigen academie bouwen, passend in je persoonlijke agenda.

Eens kennismaken? Wees welkom om eens een proefles mee te doen, bel of mail dan even.
Graag tot ziens!

Docententeam NoorderAteliers

Annelies Middel
Ruben Postema
Ferenc Erdok
Frieda de Witte
Ad Kempers