Ateliergroep – eigen werk

| 2

De Ateliergroep, de langstlopende groep van NoorderAteliers, heeft 2 (te combineren) mogelijkheden:

De maandagavond is een eigen werk werkplaats. Er wordt door de schilders zelfstandig gewerkt, met een individuele startbespreking door Annelies Middel, afgewisseld met lessen door verschillende gastdocenten.

Op de dinsdagochtend geeft Annelies les en begeleidt het eigen werk gedurende de hele ochtend.

Word je lid van de Ateliergroep, dan kun je zowel op de maandagavond als op de dinsdagochtend komen, naar gelang je voorkeur. Behoefte aan meer feedback en input, dan is de dinsdag fijn, en wil je een keer in rust door kunnen werken, dan kom je op de maandagavond. Je richt het in zoals het op dat moment het beste bij jou past. 

Elke schilder is in ontwikkeling in diens eigen proces. Annelies begeleidt je in de volle breedte van het schilderen, de gastdocenten geven eigen input. Vorm en idee krijgen tegelijk vorm, er wordt aandacht besteed aan compositie, materiaal en techniek, verfgebruik, toon en kleur, beeldtaal, maar ook aan hoe het idee te vertalen naar een beeldtaal. Geleidelijk aan groei je naar een eigen stijl toe. We werken naar ideeën opgetekend in een schetsboekje, beeldverzameling of ander beeldmateriaal. Aan het eind van de les bespreken de deelnemers en de aanwezige docent gezamenlijk het werk.

Foto: Lesanka Honigh

Event Timeslots (2)

Dinsdag
-
Ateliergroep - eigen werk. Les olv Annelies Middel
Annelies Middel Annelies Middel

Maandag
-
Ateliergroep - werkplaats olv Annelies Middel en gastdocenten
Annelies Middel Annelies Middel

2 Responses

  1. Danielle Bosman

    Beste Annelies,

    Graag oriënteer ik mij in wat er qua aanbod is op het gebied van schildercursussen. Ik heb als achtergrond Academie Minerva 2004-2008 en geef kunstvakken op een middelbare school. Zelf kan ik mij al geruime tijd er niet toe zetten weer de penselen te pakken. Daarom heb ik besloten een cursus te gaan doen. Ik schilder figuratief en sta open om te leren, maar zeker ook om weer het gevoel in de vingers te krijgen.

    Ik ben benieuwd of NoorderAteliers iets voor mij kan betekenen.

  2. Simone Pereira

    Ik zou graag willen me laten oriënteren over de mogelijkheden van schildercursus. Ik ben helemaal beginners en vind alles interessant: portret model landschap …. Stil leven abstract modern graffiti … dus veel mogelijkheden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *