Annelies Middel
Academie Minerva, 1997

Annelies is in 1999 begonnen met lesgeven op haar atelier, aan een klein groepje beginnende schilders. In 2006 richtte ze samen met Chrétien Goos NoorderAteliers op, wat in een paar jaar tijd uitgroeide tot een bloeiende lespraktijk. Van 2006 tot 2009 was ze anatomiedocent op Academie Minerva. Sinds 2009 werkt ze op de Klassieke Academie als docent (anatomisch) modeltekenen. Annelies deed als kunstenaar/docent mee in Ateliercurriculum III en in de Portretschool I. Ze geeft les op maandagavond, dinsdag PortretAtelier, de Portretschool II die in september 2021 van start is gegaan, in blok 2 op de donderdagochtend de portretles en de modeltekenles op de vrijdag.

Haar werk is te zien op anneliesmiddel.com en op instagram

Ruben Postema
Klassieke Academie, 2018

is Alumnus van de Klassieke Academie en is als docent gericht op meetmethoden, techniek, verhouding en vorm, zowel in teken- als in de schilderlessen. Hij biedt methoden voor het juist waarnemen en weergeven van vormen en vlakken. Ruben is op de dinsdag de docent bij het PortretAtelier, is vaste docent bij de Portretschool II die in september 2021 van start is gegaan en geeft in het eerste blok van 2021 op de donderdagochtend de portretles.

Kijk voor meer over Ruben op instagram

Frieda de Witte
Academie Minerva

is de docent bij de KinderAteliers, kunstenares in Groningen, afgestudeerd aan Academie Minerva. Ze geeft tevens les in grafische technieken en richt zich daarin specifiek op kinderen. Ook volgt zij nog een opleiding om een docentengraad te behalen. De KinderAteliers gaan van start bij voldoende deelnemer(tje)s, van 7 tot 12 jaar.  

Kijk voor meer over Frieda op Friedadewitte.nl of op  instagram

Bas van Delden
Art & Design, KTM
Academie Minerva

Bas van Delden studeerde aan Academie Minderva en heeft zijn atelier op de bovenste verdieping van het pand, boven de NoorderAteliers. Hij schildert daar en geeft kortere cursussen abstract schilderen.
Beviel de korte cursus? Voor de langere lijn geeft Bas een vervolg aan deze cursus bij de NoorderAteliers. De les is op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 uur en start januari 2022.


Meer info: Bas van Delden

Docenten Portretschool

De docenten van de portretschool zijn: Ad Kempers, Annelies Middel, Anne-Ruurd Oosterwoud, Greetje Teerink en Joyce Eijkhout, aangevuld met andere gastdocenten in de loop van de periode 2021-2023.