Annelies Middel
Academie Minerva, 1997

Annelies is in 1999 begonnen met lesgeven op haar atelier, aan een klein groepje beginnende schilders. In 2006 richtte ze samen met Chrétien Goos NoorderAteliers op, wat in een paar jaar tijd uitgroeide tot een bloeiende lespraktijk. Van 2006 tot 2009 was ze anatomiedocent op Academie Minerva. Sinds 2009 werkt ze op de Klassieke Academie als docent (anatomisch) modeltekenen. Annelies deed als kunstenaar/docent mee in Ateliercurriculum III en in de Portretschool I. Ze geeft les op maandagavond, dinsdag PortretAtelier, de Portretschool II die in september 2021 van start is gegaan, in blok 2 op de donderdagochtend de portretles en de modeltekenles op de vrijdag.

Haar werk is te zien op anneliesmiddel.com en op instagram

Ruben Postema
Klassieke Academie, 2018

is Alumnus van de Klassieke Academie en is als docent gericht op meetmethoden, techniek, verhouding en vorm, zowel in teken- als in de schilderlessen. Hij biedt methoden voor het juist waarnemen en weergeven van vormen en vlakken. Ruben is op de dinsdag de docent bij het PortretAtelier, is vaste docent bij de Portretschool II die in september 2021 van start is gegaan en geeft in het eerste blok van 2021 op de donderdagochtend de portretles.

Kijk voor meer over Ruben op instagram

Ferenc Erdok
Klassieke Academie, 2021

Ferenc is afgestudeerd op het schilderen van het klassieke naakt in een hedendaagse setting. Zijn inspiratie haalt hij uit videogames waarbij hij verschillende technieken toepast om zijn ideeën uit te beelden. Daarbij maakt hij ook gebruik van moderne hulpmiddelen zoals foto’s, Photoshop en projector. Hij heeft een atelierruimte ingericht in zijn woonkamer in Groningen, waar hij zijn levensgrote doeken schildert. De belangrijkste beeldelementen zijn voor hem kleur, licht, ritme, vorm en stofuitdrukking. 

Kijk voor meer over Ferenc op instagram of op ferencerdok.com

Frieda de Witte
Academie Minerva

Frieda is de docente van de KinderAteliers, kunstenares in Groningen, afgestudeerd aan Academie Minerva. Ze geeft tevens les in grafische technieken en richt zich daarin specifiek op kinderen. Ook volgt zij nog een opleiding om een docentengraad te behalen. De KinderAteliers gaan van start bij voldoende deelnemer(tje)s, van 6 tot 12 jaar.  

Kijk voor meer over Frieda op Friedadewitte.nl of op  instagram

Docenten Portretschool

De docenten van de portretschool zijn: Ad Kempers, Annelies Middel en Joyce Eijkhout, aangevuld met gastdocenten in de loop van de periode 2021-2023.