foto door Joachim Koops

Annelies Middel
Academie Minerva, 1997

Annelies geeft sinds 1999 les op haar atelier. In 2006 richtte ze samen met Chrétien Goos de NoorderAteliers op.  Annelies doet als kunstenaar/docent mee in het Ateliercurriculum en is vaste docent in de Portretschool. Ze geeft les in de eigen werk Ateliergroep op maandagavond en dinsdagochtend.  Annelies geeft ook portret en model op de vrijdag en is regelmatig de host bij op de modelsessies. 

Van 2006 tot 2009 was ze daarnaast docent op Academie Minerva. Sinds 2009 werkt ze op de Klassieke Academie als (anatomisch) modeltekendocent.

Haar werk is te zien op anneliesmiddel.com en op instagram

 


foto: Ad Kempers

Ad Kempers
Academie Minerva, 1997

Ad Kempers geeft sinds 2021 les op de Portretschool, is docent op de portretles op de donderdagochtend, met speciale aandacht voor meetmethodes, volumes, toonwaarden en kleur in licht/schaduw. Ook springt Ad zo nodig in als invalkracht, wanneer er docenten verhinderd of ziek zijn.

 


foto: Ruben Postema

Ruben Postema
Klassieke Academie, 2018

is Alumnus van de Klassieke Academie en is als docent gericht op meetmethoden, techniek, verhouding en vorm, zowel in teken- als in de schilderlessen. Hij biedt methoden voor het juist waarnemen en weergeven van vormen en vlakken. Ruben is gastdocent bij de Portretschool en andere lessen van NoorderAteliers

Kijk voor meer over Ruben op instagram

 

 

 

Ferenc Erdok
Klassieke Academie, 2021

Ferenc is afgestudeerd op het schilderen van het klassieke naakt in een hedendaagse setting. Zijn inspiratie haalt hij uit videogames waarbij hij verschillende technieken toepast om zijn ideeën uit te beelden. Daarbij maakt hij ook gebruik van moderne hulpmiddelen zoals foto’s, Photoshop en projector. Hij heeft een atelierruimte ingericht in zijn woonkamer in Groningen, waar hij zijn levensgrote doeken schildert. De belangrijkste beeldelementen zijn voor hem kleur, licht, ritme, vorm en stofuitdrukking. 

Kijk voor meer over Ferenc op instagram of op ferencerdok.com


Frieda de Witte
Academie Minerva

Frieda de Witte was voorheen de docente van de KinderAteliers, en is kunstenares in Groningen, afgestudeerd aan Academie Minerva. Ook is ze gastdocent bij NoorderAteliers in eigen werk groep.

Kijk voor meer over Frieda op Friedadewitte.nl of op  instagram