ZomerAteliers 2020

posted in: laatste nieuws, nieuws | 2Ook in 2020 stond de maand augustus in het teken van ons zomerprogramma.

De grote hoge ruimte van het atelier op de benedenverdieping van het oude pakhuis aan de noorderhaven biedt zomers een koele, fijne werkplek. De zomerateliers bestond dit jaar uit onderstaande workshops. De workshops werden gegeven door Annelies Middel, Chretien Goos, Edwin Grissen, Mic Sterk en Ruben Postema. 

door Edwin Grissen – Noorderhaven


Workshop Landschap: Out of the box, into the square

o.l.v. Mic Sterk, Annelies Middel, Edwin Grissen

Driedaagse workshop, 16, 17 en 18 augustus, 10 tot 16 uur, € 180,-

Onder begeleiding van elke dag een andere docent en een andere visie/invalshoek werken we naar verrassende eigen werken en werkjes toe. Compositie, toon, kleur, uitsnede, maat, techniek en materiaal krijgen de nodige aandacht. Met gezamenlijke werkbespreking aan het eind van elke dag.
Dag 1: Mic Sterk
Dag 2: Annelies Middel
Dag 3: Edwin Grissen

Opgave en meer informatie via info@noorderateliers.nl 

Portretschilderen 

o.l.v. Annelies Middel en gastdocent Chrétien Goos

Vierdaagse workshop, 24 tm 27 augustus, 10 tot 16 uur, € 280,-

Op dag 1 geeft Annelies anatomische ondersteuning, plus richtlijnen over tonaliteit en verhoudingen en wordt er getekend, dag 2 en 3 geeft Chrétien Goos, bij wie de klassieke ‘alla prima” werkwijze centraal staat. Hoewel er meerdere sessies aan hetzelfde portret besteed worden, schilderen we deze alsof we hem er in één keer ( alla prima) zouden schilderen, dat wil zeggen dat we gebruik maken van de eigenschappen van natte olieverf en de mogelijkheden die dat geeft wat betreft het laten vervloeien van de schildertoets.
De laatste dag zal ook alla Prima geschilderd worden onder begeleiding van Annelies. Afhankelijk van ieders werkproces kan er op de laatste dag een nieuw portret opgezet worden, dan wel doorgewerkt worden aan het portret van de dagen ervoor. 
Dagelijks is er reflectie op het gemaakte werk in een gezamenlijke werkbespreking.

Opgave en meer informatie via info@noorderateliers.nl 

door Annelies Middel


Model leren tekenen

Plastiek en dynamiek van het menselijk lichaam

o.l.v. Ruben Postema

Driedaagse workshop, van 28 tot en met 30 augustus,  10 tot 16 uur, € 210,-

Ruben begeleidt in deze driedaagse workshop vanuit zijn systematische aanpak, om via die methodiek de deelnemers te helpen tot een goede serie tekeningen te komen. Aan het eind wordt helder gereflecteerd in de gezamenlijke werkbespreking.
Deze driedaagse is tegelijk een voorproefje op het dagdeel op de vrijdagavond, waar wekelijks naar model getekend wordt onder vakkundige begeleiding van Ruben.

Opgave en meer informatie via info@noorderateliers.nl 

werk door Annelies Middel


Thüringen 2020


De eerste vakantieweek deze zomer werd een erg gezellige en creatieve week, in Landferienhaus Linde waar we met een groepje schilders, soms met partner, verbleven in het dorpje Langenbach Thüringen, Duitsland. We zijn in de watten gelegd door onze gastheer Douw en gastvrouw Linda en tussen de gerechten door is er lekker gewerkt, gefietst en gewandeld. Het werd een werkweek waarbij men dit jaar zei ‘volgend jaar weer’ – dus in 2021 nieuwe schildertrips!

2 Responses

    • Annelies Middel

      dat was het ook! volgend jaar gaan we weer op reis, wellicht zowel naar Duitsland als ergens in Nederland. Dus als je interesse hebt, laat maar weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *