ZomerAteliers 2020

posted in: laatste nieuws, nieuws | 0

Ook in 2020 staat de maand augustus staat in het teken van ons zomerprogramma. De grote hoge ruimte van het atelier op de benedenverdieping van het oude pakhuis aan de noorderhaven biedt zomers een koele, fijne werkplek. De zomerateliers bestaat dit jaar uit onderstaande workshops. De workshops worden gegeven door Mic Sterk, Edwin Grissen en Annelies Middel. 

Van 4 tot 11 juli geeft Annelies Middel een schilderweek in Duitsland.

De eerste vakantieweek deze zomer gaan we een heel gezellige en creatieve week tegemoet in Landferienhaus Linde waar we (all inclusive!) verblijven in Thüringen, Duitsland. Voor slechts 625 euro krijg je dagelijks constructieve en prettige begeleiding in je schilderproces, en de overnachtingen en alle maaltijden zijn inbegrepen.

Annelies Middel gaat de cursisten begeleiden in brede zin. Waarneming staat centraal, maar je bent vrij te kiezen welk spoor je gaat volgen. De omgeving leent zich erg goed voor het werken naar het prachtige landschap, maar er kan ook gekozen worden voor andere waarnemingen, zoals de omgeving van het Landferienhaus Linde waar we (all inclusive!) verblijven of bijvoorbeeld de spelende kinderen in de tuin. Er zijn al partners van schilders die meegaan die hebben aangeboden wel model te willen zijn.

De eerste dagen zullen we inspiratie zoeken bij enkele kunstenaars en hun schilderwijze + palet. De tweede helft van de week verdiepen we in de eigen keuzes binnen het eigen werk.

Geef je snel op want er is beperkt plaats en het loopt snel vol!

Neem contact op met Annelies Middel (06 45460494) voor meer informatie en opgave

In maart doe je een aanbetaling voor de reis, en wordt meer informatie bekend gemaakt.

info@noorderateliers.nl

door Edwin Grissen – Noorderhaven

Workshop Landschap: Out of the box, into the square

o.l.v. Annelies Middel, Edwin Grissen, Mic Sterk.

Driedaagse workshop, 17, 18 en 19 augustus, 10 tot 16 uur, € 180,-

Onder begeleiding van elke dag een andere docent en een andere visie/invalshoek werken we naar verrassende eigen werken en werkjes toe. Compositie, toon, kleur, uitsnede, maat, techniek en materiaal krijgen de nodige aandacht. Met gezamenlijke werkbespreking aan het eind van elke dag.

Opgave en meer informatie via info@noorderateliers.nl 

         

 

Portretschilderen 

o.l.v. Annelies Middel

Vierdaagse workshop, 24 tm 27 augustus, 10 tot 16 uur, € 280,-

Op dag 1 geeft Annelies anatomische ondersteuning, plus richtlijnen over tonaliteit en verhoudingen en wordt er getekend, de overige 3 dagen wordt er geschilderd. Annelies zal aandacht besteden aan opbouw, compositie en kleur. Dagelijks is er reflectie op het gemaakte werk in een gezamenlijke werkbespreking.

Opgave en meer informatie via info@noorderateliers.nl 

 
 

Model leren tekenen

Plastiek en dynamiek van het menselijk lichaam

o.l.v. Ruben Postema

Driedaagse workshop, van 28 tot en met 30 augustus,  10 tot 16 uur, € 210,-

Ruben begeleidt in deze driedaagse workshop vanuit zijn systematische aanpak, om via die methodiek de deelnemers te helpen tot een goede serie tekeningen te komen. Aan het eind wordt helder gereflecteerd in de gezamenlijke werkbespreking.
Deze driedaagse is tegelijk een voorproefje op het dagdeel op de vrijdagavond, waar wekelijks naar model getekend wordt onder vakkundige begeleiding van Ruben.

Opgave en meer informatie via info@noorderateliers.nl 

door Annelies Middel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *