Landschapschilderen 
zaterdag 3 en 17 november 
tijd: 10 – 14 uur
Vanaf het Atelier vertrekken we naar een locatie in de omgeving die veel schilder-uitdaging biedt.
Daar zoeken we naar een compositie, en bouwen ons schilderij stapsgewijs op. Ad Kempers begeleidt ons door het hele proces. 
Iedereen zorgt voor zijn eigen werkuitrusting. Die kan bestaan uit een veldezel, evt. een krukje, doek/paneel/papier, verf, kwasten, medium en een lap voor het schoonmaken van je penselen.
Ter indicatie voor de mee te brengen kleuren, Ad’s eigen palet bevat een titaan wit, cadmium geel licht, cadmium rood midden, alizarin krimson, ultramarijn-blauw donker, ceruleum-blauw, sapgroen, viridiaan groen, gele oker, gebrande omber, en sienna.
Je mag je palet ook anders inrichten want er zijn tenslotte vaak meerdere manieren om tot een benodigde mengkleur te komen, maar een rijke sortering in de blauwen,  de groenen en de bruinen is aan te bevelen.
pastedGraphic.png
Over Ad Kempers
Ad heeft ruime ervaring als landschapschilder. Hij heeft veel gewerkt op het grensvlak van de figuratie en de abstractie. De laatste tijd ligt het zwaartepunt meer op de figuratieve kant, maar compositie, handschrift en materiaaluitdrukking blijven belangrijke elementen in zijn schilderijen.
Droog weer en een temperatuur boven het vriespunt zijn de enige voorwaarden. 

Adres: NoorderAteliers
Noorderhaven 53 (begane grond)
9712 VJ Groningen

 

Kosten deelname € 30,- per dag ( betaling via nota )
Meer info en opgave via info@noorderateliers.nl