Workshops landschapschilderen

o.l.v. verschillende docenten

schilderij door Annelies Middel

Een één- of tweedaagse workshop landschapschilderen volgen? Dat kan bij NoorderAteliers in de zomer èn in het najaar. Voor alle data zie dit overzicht.

1 juni

8 juni

15 juni

22 juni

6 en 7 juli

13 en 14 juli

tijd: 10 – 14 uur (aankomst en voorbereiden vanaf 9:30 uur)

Kosten per dag € 60,-

Vanaf het atelier vertrekken we naar een locatie in de omgeving die veel schilder-uitdaging biedt. Daar zoeken we naar een compositie, en bouwen het schilderij stapsgewijs op. De docent begeleidt je door het hele proces. De workshops behandelen vanuit een klassieke opvatting de basisstructuur van het schilderen van het landschap. Vervolgens ontstaat er ruimte voor het eigentijdser uitwerken van het idee.

Iedereen zorgt voor zijn eigen werkuitrusting. Die kan bestaan uit een veldezel, evt. een krukje, doek/paneel/papier, verf, kwasten, medium en een lap voor het schoonmaken van je penselen.

Ter indicatie voor de mee te brengen kleuren,  een titaan wit, cadmium geel licht, cadmium rood midden, crimson, ultramarijn-blauw donker, ceruleum-blauw, sapgroen, veridiaan groen, gele oker, gebrande omber, en sienna. Je mag je palet ook anders inrichten want er zijn tenslotte meerdere manieren om tot een benodigde mengkleur te komen, maar een rijke sortering in de blauwen,  de groenen en de bruinen is aan te bevelen.

Droog weer en een draaglijke temperatuur zijn de enige voorwaarden.

Adres: NoorderAteliers Noorderhaven 53 (begane grond) 9712 VJ Groningen

In november zijn er nog twee zondagen landschap, ook onder begeleiding van Ad Kempers.

Data: 3 november 17 november

Opgave en meer informatie via info@noorderateliers.nl