Annelies Middel docent in Fries Museum

posted in: laatste nieuws, nieuws | 0
Op zaterdagmiddag vindt in het Fries Museum een klassieke les-serie plaats binnen de lopende Rembrandt-tentoonstelling. Zaterdag 2 februari is de eerste workshop in een serie van 5 lessen vanaf half 2. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen, eenmaal binnen, ook een kijkje nemen bij de lessen. De deelnemende docenten, Jantien de Boer, Paul Boswijk, Marcel Duran, Anne-Rixt Kuik en Annelies Middel zijn allen verbonden aan de Klassieke Academie in Groningen.
 
De eerste in de serie is een les portrettekenen en anatomie, door Annelies Middel. De les begint om half 2. In de les portret en anatomie is een ‘jonge Rembrandt’ model, die in het dagelijks leven overigens ook klassiek schilder is.
Naast de Klassieke Academie geeft Annelies Middel, zelf geboren in Leeuwarden,  ook portret- en anatomieles bij NoorderAteliers – de Lawei in Drachten, voor de friese creatieven.
Voor wie altijd al goed portret heeft willen kunnen schilderen, of voor wie er geen plek meer was in de les in het Fries museum: in Drachten zijn nog een paar plekken vrij binnen de portretles op de donderdagochtend.

Of als de ambitie daar is om een meerjarige schilderopleiding te volgen, dan is de Klassieke Academie in Groningen natuurlijk ook een heel fijne werkplek. Wat je ook kiest, de lessen in het Fries Museum zijn een fantastische gelegenheid zijn om eens mee te kijken naar de werkwijze van deze docenten, en zullen het makkelijker maken een docent te vinden waar je je thuis bij voelt.
Komt kijken!
 

Leave a Reply