Chretien Goos en Annelies Middel
Chretien Goos en Annelies Middel

 

De beeldend kunstenaars Chretien Goos en Annelies Middel zijn 12 jaar geleden de NoorderAteliers, school voor schilderkunst, gestart. In 2012 ontwikkelden ze samen het ateliercurriculum, waar zowel kunstenaars/docenten als studenten naast elkaar een tweejarig programma doorlopen om de klassieke waarden, die de basis vormen voor een goed schilderij/ goede tekening, te versterken. Er zijn inmiddels vier lichtingen Ateliercurriculum geweest. Recenter is de Portretschool opgericht, en de nieuwste ontwikkeling is een meerjarig traject Portret op de woensdag (een hele dag) waar desgewenst ook kortere modules in gevolgd kunnen worden.

 

De modelinloop op vrijdagmiddag maakt het voor iedereen mogelijk lekker mee te tekenen naar model, tegen betaling van 5 euro voor leden, 8 euro voor niet-leden van NoorderAteliers.

 

De docenten Bas Nijenhuis en Ruben Postema hebben hun eigen dagdeel waarop ze lesgeven, in het nieuwe seizoen is het weer mogelijk in te tekenen op een van de nieuwe dagdelen op dinsdag- en woensdagavond.

 

In Drachten, bij NoorderAteliers – De Lawei geeft Annelies Middel ook les, op de donderdag. Er zijn twee dagdelen, die los ofwel gekoppeld gevolgd kunnen worden, ‘s ochtends Portret en ‘s middags tekenen/schilderen.

 

Het nieuwe seizoen start weer in de week van 3 september.