NoorderAteliers al 12 jaar schilderschool in Groningen

posted in: nieuws | 0

27 augustus jl stond onderstaand artikel in de Groninger Gezinsbode:

 

NoorderAteliers, al 12 jaar schilderschool in Groningen

GRONINGEN  In het centrum van Groningen, aan de Noorderhaven 53, bevindt zich sinds 12 jaar de NoorderAteliers.

Deze school voor schilderkunst is opgericht in 2006 en is een lesatelier, waar de klassieke waarden van het schilderen en tekenen de basis vormen voor het schilderen. De school is nooit gesubsidieerd geweest en heeft zich altijd kunnen redden met de lesgelden van de leden. Daar zijn ze best trots op.

De NoorderAteliers is geen academie, maar een cursuscentrum kun je het ook niet noemen. Het is eerder een leer- en verzamelplaats voor kunstenaars en lerende (amateur)schilders mèt ambitie die zich in kortere of langere lijnen willen ontwikkelen en graag zelf hun weekprogramma samenstellen.

Het weekprogramma van NoorderAteliers is divers, het omvat onder andere: de Portretschool, een intensief tweejarige opleiding waarin de grondbeginselen van het portretschilderen tot de volledige uitwerking van het portret in een persoonlijke stijl, centraal staat. Een Ateliergroep, een schilderles waar het eigen werk van de deelnemers centraal staat, een dagdeel Portret, in een verlengde les van 4 uur, lang genoeg om aan een portret goed door te kunnen werken. En er is op vrijdagmiddag een Modelinloop – vrij modeltekenen op vrijdagmiddag, voor iedereen toegankelijk, zonder opgave vooraf.

Meer informatie: info@noorderateliers.nl, www.noorderateliers.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *