Modelsessies in Heerenveen

posted in: blog | 1

Nieuws in een blog! Eigenlijk is het deze keer een beetje een tussenvorm tussen de oude nieuwsberichten en een daadwerkelijke blog, maar ik ga proberen de komende tijd regelmatig een blog te schrijven over kunst, over het lesgeven, over schilderen, over kleur, of techniek, of over mijn idealen, kortom, over alles wat maar actueel is.

Deze eerste blog wijd ik aan de actuele ontwikkelingen bij NoorderAteliers. We gaan namelijk de grens weer over šŸ™‚
Sinds de lockdown in 2020 was ik gestopt met de portretlessen in Friesland. Na de lockdownperiode zijn de activiteiten in Friesland op nonactief gebleven; ik wilde eerst zorgen dat de boel in Groningen weer op de rit zou komen. Daarna zou Friesland wel weer een optie worden wellicht…

Afgelopen zomer had ik een paar brainstormsessies met Jelmer Beetsma, een van de tekenaars die mee was met de schilderweek die ik gaf in Rejaumont. Jelmer opperde of het niet een idee zou zijn om met de modelsessies in Friesland te gaan beginnen. Ik zei meteen ja. Friesland is mijn geboortegrond, en het is gewoon vertrouwd en fijn om ook daar te werken.
We zijn daar over na gaan denken en wat gaan rondvragen, om te kijken of er genoeg animo zou zijn. Dat was er, Jelmer had al snel een groepje belangstellenden verzameld. Bovendien bleek de Heerenveense School een hele geschikte locatie. Nog voor de kerstvakantie hadden we het rond: de ruimte was gereserveerd, het huurcontract werd opgestuurd, een eerste informatiemail werd rondgestuurd… en toen was het ineens 2024!

Over een paar weken, op 31 januari, start een groep zelfstandig werkende kunstenaars en tekenliefhebbers met de eerste modelsessie, een middagje te werken naar levend model. De sessies zijn net als in Groningen bedoeld als een extra gelegenheid voor zelfstudie en het opdoen van inspiratie in een leuke sociale omgeving. Er staat koffie en thee klaar en het is natuurlijk leuk en gezellig om met vakgenoten te kunnen praten.

Mocht je ook interesse hebben, schroom niet om me een mailtje of appje te sturen, dan kan ik je vragen beantwoorden en je desgewenst aan de betreffende appgroep toevoegen. Ā 

De eerste bijeenkomst op 31 januari zal ik er ook bij zijn, om half 2 is de kennismaking in de kantine, om 14 uur
gaan we beginnen. Ik moet steeds denken aan die leuke vide in de ruimte, waar je ook kunt zitten tekenen.
Leuk hoog perspectief met verkortingen. Toch ook maar een schetsboekje meenemen…

Onbegeleide modelsessies

Heerenveen, woensdag 14:00 – 16:30

In de onbegeleide sessies in Groningen en in Heerenveen werkt een groep zelfstandig (zonder docent) naar levend mannelijk of vrouwelijk model. Het is fijn wanneer er een paar mensen kunnen helpen met het klaarzetten van de opstelling om 14 uur.

Lokatie: Heerenveense school, Heerenveen

  1. Herman J. van Vliet

    Ik wil graag een keer meedoen in Heerenveen. Kunt u mij berichten over hoe en wat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *