Annelies Middel docent in Fries Museum

posted in: nieuws | 0
Op zaterdagmiddag 2 februari vond in het Fries Museum een klassieke les-serie plaats binnen de lopende Rembrandt-tentoonstelling. Zaterdag 2 februari was de eerste workshop in een serie van 5 lessen. De deelnemende docenten, Jantien de Boer, Paul Boswijk, Marcel Duran, Anne-Rixt Kuik en Annelies Middel zijn allen verbonden aan de Klassieke Academie in Groningen.
 
De eerste in de serie was een les portrettekenen en anatomie, door Annelies Middel. In de les portret en anatomie was Ruben Postema het model, als een ‘jonge Rembrandt’.
Naast de Klassieke Academie geeft Annelies Middel, zelf geboren in Leeuwarden, ook portret- en anatomieles bij NoorderAteliers – Drachten.
Voor wie altijd al goed portret heeft willen kunnen schilderen, of voor wie er geen plek meer was in de les in het Fries museum: in Drachten zijn nog een paar plekken vrij binnen de portretles op de donderdagochtend.

Of als de ambitie daar is om een meerjarige schilder-opleiding te volgen, dan is de Klassieke Academie in Groningen natuurlijk een heel fijne werkplek. De lessen in het Fries Museum waren een fantastische gelegenheid zijn om eens mee te kijken naar de werkwijze van deze docenten.
 
foto’s van de tekenles door Annelies Middel in het Fries Museum, met Ruben als de jonge Rembrandt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *