dsc_0023_b

NoorderAteliers – Groningen

Noorderhaven 53
9712 VJ Groningen

NoorderAteliers is gevestigd op de begane grond in de ‘Voormalige Bank van Leening’ aan de Noorderhaven 53 in Groningen. Het gebouw is meer dan 100 jaar oud. In de jaren ’70 was het atelier een tijd lang het onderkomen van undergroundclub Chappaqua, waar Herman Brood in zijn vroege jaren nog heeft gespeeld.
De ingang zat toen nog aan de Zoutstraat.
Tegenwoordig zijn de ateliers direct via de Noorderhaven te bereiken, het gemakkelijkst te fiets of te voet.

Parkeren

Parkeren is mogelijk aan de Noorderhaven, het is echter voordeliger de auto te parkeren in de op loopafstand liggende de schilderswijk. De Hofstede de Grootkade ligt op zo’n 200 meter van het atelier en biedt meestal voldoende parkeerruimte

 

 

 

thumbnail

NoorderAteliers – De Lawei

Laweiplein 1
9203KL Drachten

 

Vanuit Leeuwarden Qbuzz 120, 121 of 114 en vanuit Groningen Qbuzz 304 en 314. Voor meer informatie over buslijnen, bustijden en actuele informatie zie www.qbuzz.nl. Via www.9292ov.nl . Het busstation is op vijftig meter van De Lawei, halte Van Knobbeldorffsplein.

Parkeren

Op een aantal plekken bij het centrum van Drachten kun je gratis parkeren:

1. Het Kiryat Onoplein en de strook richting zwembad De Welle is door de week een blauwe zone. De strook vlak voor de Albert Heijn blijft betaald parkeren.

– Maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur: blauwe zone. Buiten deze uren en in het weekend kun je gratis en vrij parkeren op het Kiryat Onoplein.
– Je mag in de blauwe zone maximaal 3 uur achtereen parkeren
– Vergeet NIET een blauwe parkeerschijf met de juiste aankomsttijd zichtbaar achter je voorruit leggen.

2. Het parkeerterrein van VV Drachten langs de Gauke Boelensstraat is beschikbaar voor gratis en vrij parkeren. Het is vanaf hier ongeveer 550 meter lopen naar De Lawei. Vanaf het parkeerterrein ga je rechtsaf en vervolgens rechtdoor tot de rotonde (hier staat De Lawei).

Voor meer info:

http://www.lawei.nl/informatie/Bereikbaarheid/