annelies

Annelies Middel, 1973
Academie Minerva, 1997

Annelies is in 1999 in haar atelier begonnen met het geven van schilderlessen. Ze richtte samen met Chrétien Goos NoorderAteliers op, wat in een paar jaar tijd uitgroeide tot een bloeiende lespraktijk. Van 2006 tot 2009 was ze docent op Academie Minerva. Sinds 2009 werkt ze op de Klassieke Academie als docent en coördinator. In haar eigen werk zijn thema’s onder andere: de mens, het verstrijken van de tijd en de herinnering. De verschijning van de dingen door de werking van licht is een belangrijke inspiratiebron. Ze gebruikt (veelal oude) foto’s en films en werkt al experimenterend op uiteenlopende dragers. Annelies doet als kunstenaar mee in Ateliercurriculum III en V. Haar werk is te zien op anneliesmiddel.com

 

 

chretien2

Chrétien Goos, 1969
Academie Minerva, 1996

Chrétien geeft sinds zijn afstuderen teken- en schilderlessen. In het lesgeven vindt hij het ontdekken van beeldende mogelijkheden en de ontwikkeling van visie hierop belangrijk. Wat is iets? Wat doet het in het beeld? Dit zijn vragen die samen worden onderzocht. De laatste jaren is hij in zijn vrije werk figuratief georiënteerd. Naast het vrije werk schildert Chrétien portretten en deed als kunstenaar mee in Ateliercurriculum I, II en VI.

 

 

 

rachel

 

Rachel Dieraert, 1974
Academie Minerva, 2000

Rachel is in 2000 afgestudeerd aan Academie Minerva, heeft ruime ervaring als beeldend kunstenaar en als docent, onder andere op de Klassieke Academie. Rachel geeft modelschilderen en werkt tevens als invaldocent.
Voor meer info zie racheldieraert.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruben Postema

studeert dit jaar af aan de Klassieke academie en is qua techniek vooral gericht

op de vorm (het juist weergeven van de vlakken) en de vormen, schilderen met licht en donker i.p.v. het ding of object en de onderliggende structuur en massa van objecten.

Zie instagram: https://www.instagram.com/dimitri.ruben/

 

 

 

 

Bas Nijenhuis is vorig jaar afgestuurd aan de klassieke academie en is qua techniek gericht op compositie, licht & donker, edges (randen) en sfeer/toets (eenheid binnen een schilderij) en verfhuid.

Zie zijn instagram en website:

https://www.instagram.com/basnijenhuis/ & http://www.basnijenhuis.com

 

 

Lizette Veenhuizen (Academie Minerva, interdisciplinair)

Lizette is generatiegenoot van Annelies en Chretien op academie Minerva. Zij is werkzaam als beeldend kunstenaar, is moeder van 5 kinderen en medeoprichter van het bedrijf Arabellijn.