ZomerAteliers bij NoorderAteliers!

posted in: beeldblog, nieuws | 0

ZAT groot

 

 

 

 

 

De hele maand juli staat in het teken van ons zomerprogramma. De grote hoge ruimte van het atelier op de benedenverdieping van het oude pakhuis aan de noorderhaven biedt zomers een koele, fijne werkplek. De zomerateliers bestaat dit jaar uit twee verdiepende workshops modeltekenen en een driedaagse gewijd aan een tot de verbeelding sprekend stilleven. De begeleiding is in bekwame en gemotiveerde handen bij Annelies Middel en Chretien Goos.

                  

Stilleven schilderen ( 3 dagen ) docent Chretien Goos

 

We schilderen een stilleven waarin diverse objecten van verschillende toon, kleur en stofuitdrukking een overkoepelende samenhang vinden in het thema van ‘de ochtendthee’.

een glas thee,fruit, een verchroomde theepot en een croissant zijn de onderdelen van het te schilderen stilleven.

We schilderen met olieverf op paneel en hebben aandacht voor de opzet en de diverse aspecten van de uitwerking van het thema in olieverf.

 

docent: Chretien Goos

 

woensdag 19-07, vrijdag 21-07, zaterdag 22-07

tijden 9.30 – 16.00 uur

 

 

 

6 dagdelen modeltekenen docenten: Annelies Middel en Chretien Goos

 

“ vorm tekenen is niet alleen goed waarnemen, maar ook leren de veelheid in je waarneming terug te brengen tot die elementen die er toe doen, zonder je beleving van het geheel als leidraad kwijt te raken….”

 

 deze reeks is bedoeld om je begrip en je vaardigheden in het modeltekenen te verdiepen en te verfijnen. In de lessen van Annelies ligt de nadruk op anatomie. We benaderen het model door ons te richten op het skelet en de spieren en vergroten ons begrip van hoe het zichtbare bepaald wordt door wat er aan de binnenkant gebeurt

In de lessen van Chretien ligt de nadruk op het waarnemen van de zichtbare vorm en hoe je deze vorm op papier  krijgt. In de lessen worden verschillende meetmethoden aangereikt die je helpen bij het vinden van de goede vorm.

 

maandag 10-07 t.m. zaterdag 15-07

tijden: 9.30 – 13.00

 

 

De mens één op één, docent Annelies Middel

 

In drie dagen tijd werken we aan één grote tekening. aanvankelijk ligt het zwaartepunt op de constructie en anatomie,  in de verdere uitwerking op tekentechnieken en toonwaarden

 

maandag 24-07, dinsdag 25-07, donderdag 27-07

tijden 9.30 – 16.00 uur

 

 

Kosten voor de driedaagse zijn 195 euro
en voor de 6-daagse 240 euro, beide incl. modellengeld.
Info en opgave via info@noorderateliers.nl 
tel: 06-41653011

 

Leave a Reply