NoorderAteliers in Siegerswoude, bij Drachten: Anatomie en Portret

posted in: laatste nieuws, nieuws | 0

Portrettekenen & schilderen ‘Anatomie en portret’

o.l.v. Annelies Middel en Ruben Postema

De portretles ‘Anatomie en portret’ is een dagdeel van 3 uur. De eerste lessen wordt er gestudeerd naar een schedel en het beeld van ‘planes of the head’, verder is er per serie van 3 lessen een model aanwezig, waar soms een uitgebreidere scene omheen wordt gebouwd. Drie lessen de tijd om eerst de anatomie te bestuderen en daarna in verf en kleur uit te werken.

Wat komt aan bod: constructie van het hoofd, meten, anatomie, toon, kleur, compositie, paletopbouw, techniek, schildertoets, tot uitdrukking brengen van betekenis in een portret, en meer. De les wordt gegeven door beeldend kunstenaar Annelies Middel. Annelies is tevens anatomiedocent aan de Klassieke Academie in Groningen. Ze wordt bijgestaan door Ruben Postema, alumnus van de Klassieke Academie

De lessenreeks van 18 lessen kan 2x per jaar gevolgd worden voor € 495,-, maar kan ook 36 lessen lang gevolgd worden en kost  € 960,-

Volg je beide dagdelen, krijg je 20% korting op het tweede dagdeel. Een hele donderdag lekker werken! Van Januari tm juni 2020 valt het middagdagdeel uit. Per september is het weer mogelijk de middag mee te doen in Siegerswoude. 

Ateliergroep Tekenen & schilderen (blok 2 niet)

o.l.v. Annelies Middel en Ruben PostemaIn de teken- en schilderles op donderdagmiddag behandel ik de basis voor een goed schilderij, in de volle breedte. Vorm en idee krijgen tegelijk vorm, en er wordt aandacht besteed aan compositie, materiaal en techniek, verfgebruik, toon en kleur, beeldtaal, overgangen, en meer. We werken met behulp van opstellingen in het atelier, en zo nu en dan ook naar afbeeldingen en eigen materiaal.

De lessenreeks van 18 lessen kan 2x per jaar gevolgd worden voor 378.00 euro, maar kan ook 36 lessen lang gevolgd worden voor een bedrag van 726.00 euro. 

Anatomie & Portret – tekenen & schilderen
donderdagochtend 09:30 – 12:30
o.l.v. Annelies Middel en Ruben Postema

Ateliergroep Tekenen & Schilderen
donderdagmiddag 13:30 – 16:30
o.l.v. Annelies Middel en Ruben Postema

Kosten:

Portretles (donderdagochtend)

Half jaar (18 lessen)  € 495,-

1 lesjaar (36 lessen)  € 960,-

incl modelgeld van € 6,- per les

Ateliergroep III (donderdagmiddag) 

Half jaar (18 lessen) € 378,-

1 lesjaar (36 lessen) € 726,-


Beide lessen gecombineerd met schilderen op de middag, dus een hele dag werken kan ook:

Half jaar (18 lessen)  € 753,-

1 lesjaar (36 lessen) € 1456,-

incl modelgeld van € 6,- per les

Meer informatie? Mail naar info@noorderateliers.nl

docent Annelies Middel en model Patricia Timmerman in de les ‘Anatomie en portret’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *