Nieuwe dagdelen

posted in: laatste nieuws, nieuws | 0

Hoera, we breiden weer uit bij NoorderAteliers!

 

Per september 2019 start Berber Geerts,  onze laatste aanwinst binnen het docententeam, een nieuw dagdeel op de donderdagochtend het onderstaand dagdeel, ;‘The Artistic Space Within’. In dit dagdeel ligt het accent op het inhoudelijke stuk van het werk, en het werkproces, en het ontwikkelen van ideeen. Het is een ideaal dagdeel om te koppelen aan een praktijkles, om vorm en inhoud zo samen te helpen ontwikkelen. De les is in het Engels, en desgewenst ook in het Nederlands.

Starting upcoming september, Berber Geerts, our new teacher, will start with a new class on thursday morning. The stress will be on the contents of a painting or art work. Berber helps developing ideas to develop in new works of art. This class is easy to be combined with other classes.

 

detail ‘Unless you happen to be living here’ door Berber Geerts // www.berbergeerts.com
__________________________

The Artistic Space Within

where’s the story?
The course is about how to develop the smallest personal inspirations into a collection of ideas, images, meaning and works. We will enter a process of making, writing, listening, thinking, questioning, and sharing of all this in an open exploratory group conversation.
____________________________

Het Innerlijke Artistieke Domein

waar is het verhaal?
De cursus gaat over het ontwikkelen van de kleinste persoonlijke inspiraties naar een verzameling ideeen, beelden, betekenis en werken. We gaan een proces aan van maken, schrijven, luisteren, denken, bevragen en het delen van dit alles in een open, verkennend groepsgesprek.

 

 

 

 

Beginselen van de schilderkunst

dinsdagavond 19:00 uur door Ruben Postema

In deze cursus nemen we een aantal lessen de tijd voor elk schilderij: stilleven, model, portret en interieur. Hier in gaan we stapsgewijs de bouwstenen van de schilderkunst bij langs. Door elke les een van deze principes te isoleren, krijg je de gelegenheid ze meer en meer te doorgronden. Hoe geef je ruimtelijkheid, licht en atmosfeer op een realistische wijze weer. Ook meettechnieken en materiaalkennis komen aan bod.

De cursus is geschikt voor schilders van elk niveau.

Kosten: 369 euro per blok (18 lessen)

Er is nog plek voor deelnemers, dus geef je snel op wanneer je belangstelling hebt. Gewoon even een mailtje sturen naar info@noorderateliers.nl
Vanaf dan wordt het ook mogelijk voor leden die op andere dagdelen les hebben, om bijv. op de dinsdagavond  lessen in te halen, of deze avond op te nemen in je weekprogramma. Zoals je weet: De 2e cursus heeft een korting van 20%, de derde cursus kun je dan kostenloos volgen.

                                                                   docent Ruben Postema

 

 

Ateliergroep II – De Schilderschuur

woensdagavond

Ateliergroep op woensdagavond met thema’s door Bas Nijenhuis
Start: 19:15 (deur open vanaf 19:00) tot 22:15 uur
Schilder met je eigen materiaal en naar eigen onderwerp. Gedurende deze lessen loopt steeds een schilderthema waarover uitleg is en waarmee je aan de slag kunt. Denk bij deze thema’s aan:
* schilderfundamenten als licht en donker, kleur, compositie, edges en stofuitdrukking etc.
* schildertechnieken als soorten verf/media, soortenpenselen, pigmenten, opbouw van een werk
onderwerp: dit bepaal je zelf! Van een stilleven, zelfportret tot het schilderen van de ruimte, uitgaan van een inspirerende foto of uit je hoofd.
* specifiek oefenen om je vaardigheden te verdiepen, dan maken we daarvoor een opstelling of stilleven.
* een meester bestuderen is inspirerend; schilderen in de stijl van… of een meesterkopie maken
* of oefen met schilderen buiten je comfortzone (specifieke oefeningen).
Per thema nemen we voldoende tijd; plezier en experimenteren staat voorop.

Enige schilderervaring is handig.

Er is nog plek voor deelnemers, dus geef je snel op wanneer je belangstelling hebt. Gewoon even een mailtje sturen naar info@noorderateliers.nl
Vanaf dan wordt het ook mogelijk voor leden die op andere dagdelen les hebben, om op de woensdagavond lessen in te halen, of de woensdagavond op te nemen in je weekprogramma. Zoals je weet: De 2e cursus heeft een korting van 20%, de derde cursus kun je dan kostenloos volgen.

                                                             docent Bas Nijenhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ook de donderdagavond groeit in haar lijst: ook Ruben Postema, alumnus van de Klassieke Academie, afgelopen zomer afgestudeerd, kan beginnen met zijn dagdeel ‘Starten met schilderen’ ! Deze les gaat van start op 15 november. Er is nog plek voor enkele deelnemers. Dit dagdeel is voor wie zin heeft grondig vanaf de basis de klassieke waarden te leren in het tekenen en schilderen. Ook heel fijn om te volgen om je bestaande vaardigheden van een beter fundament te voorzien. De eerste les zal er gestudeerd worden naar een ei…
Het eerste blok is 9 lessen, en kost 184,50 euro.
Het tweede blok is 18 lessen, en is vanaf februari 2019, dan zijn de kosten 369 euro.Welkom voor een proefles!

Mail voor meer info naar info@noorderateliers.nl

 

docent Ruben Postema

 

Leave a Reply