Nieuwe dagdelen

posted in: laatste nieuws, nieuws | 0

Hoera, we breiden weer uit bij NoorderAteliers!

Beginselen van de schilderkunst

dinsdagavond 19:00 uur door Ruben Postema

In deze cursus nemen we een aantal lessen de tijd voor elk schilderij: stilleven, model, portret en interieur. Hier in gaan we stapsgewijs de bouwstenen van de schilderkunst bij langs. Door elke les een van deze principes te isoleren, krijg je de gelegenheid ze meer en meer te doorgronden. Hoe geef je ruimtelijkheid, licht en atmosfeer op een realistische wijze weer. Ook meettechnieken en materiaalkennis komen aan bod.

De cursus is geschikt voor schilders van elk niveau.

Kosten: 369 euro per blok (18 lessen)

Er is nog plek voor deelnemers, dus geef je snel op wanneer je belangstelling hebt. Gewoon even een mailtje sturen naar info@noorderateliers.nl
Vanaf dan wordt het ook mogelijk voor leden die op andere dagdelen les hebben, om bijv. op de dinsdagavond  lessen in te halen, of deze avond op te nemen in je weekprogramma. Zoals je weet: De 2e cursus heeft een korting van 20%, de derde cursus kun je dan kostenloos volgen.

                                                                   docent Ruben Postema

 

 

Ateliergroep II (voorheen Ont·moet· de Meester)

woensdagavond 19:15 uur door Bas Nijenhuis.

In het tweede semester (per februari) gaat Bas nader in op de individuele stijlen van de schilders om hen te begeleiden in ieders schilderproces.

De docent, Bas Nijenhuis, die dit dagdeel ‘de Schilderschuur’ noemt, zal dit proces van onderzoeken en experimenteren begeleiden en je daarin aanmoedigen. Bas leidt de introducties en neemt het voortouw in het maken van een opstelling, schildert zelf ook regelmatig mee en zal de nabespreking leiden. Tussendoor loopt de docent langs en voorziet je van de nodige adviezen.

Enige schilderervaring is handig.
Kosten: 369 euro per blok (18 lessen)

Er is nog plek voor deelnemers, dus geef je snel op wanneer je belangstelling hebt. Gewoon even een mailtje sturen naar info@noorderateliers.nl
Vanaf dan wordt het ook mogelijk voor leden die op andere dagdelen les hebben, om op de woensdagavond lessen in te halen, of de woensdagavond op te nemen in je weekprogramma. Zoals je weet: De 2e cursus heeft een korting van 20%, de derde cursus kun je dan kostenloos volgen.

                                                             docent Bas Nijenhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ook de donderdagavond groeit in haar lijst: ook Ruben Postema, alumnus van de Klassieke Academie, afgelopen zomer afgestudeerd, kan beginnen met zijn dagdeel ‘Starten met schilderen’ ! Deze les gaat van start op 15 november. Er is nog plek voor enkele deelnemers. Dit dagdeel is voor wie zin heeft grondig vanaf de basis de klassieke waarden te leren in het tekenen en schilderen. Ook heel fijn om te volgen om je bestaande vaardigheden van een beter fundament te voorzien. De eerste les zal er gestudeerd worden naar een ei…
Het eerste blok is 9 lessen, en kost 184,50 euro.
Het tweede blok is 18 lessen, en is vanaf februari 2019, dan zijn de kosten 369 euro.Welkom voor een proefles!

Mail voor meer info naar info@noorderateliers.nl

 

docent Ruben Postema

 

Leave a Reply